POROPATU 10 MJESECI UVJETNO

Poropat je proglašen krivim za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju

Poropat je proglašen krivim za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju

Ako u sljedeće dvije godine zamjenik riječkog gradonačelnika i predsjednik riječkog HNS-a Đani Poropat počini kazneno djelo, u zatvoru će provesti 10 mjeseci. Uvjetnom kaznom Poropat je nepravomoćnom presudom proglašen krivim za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju.
– Kriv je što je u vremenskom razdoblju od 1997. do 2000. godine kao direktor i odgovorna osoba TD Adria rent-a-car d.o.o. Rijeka u nakani pribavljanja nepropisne imovinske koristi za isto TD u svrhu plaćanja manjeg iznosa poreza, poreznoj Upravi Rijeka područnom uredu Rijeka lažno iskazao podatke glede osnovica za razrez poreza – kazala je sutkinja Općinskog suda u Rijeci Gordana Denona Kusijanović.
– Iako bi većina ljudi bila zadovoljna s uvjetnom kaznom ja ću se žaliti jer znam da nisam kriv i očito nisam dovoljno kvalitetno prikazivao dokaze – rekao je Đani Poropat.
Državni proračun Poropat je s namjerom koja se očituje u svim okolnostima kaznenog djela oštetio za 196 819 kuna, obrazložila je sutkinja. Platit će i nešto manje od 10 000 kuna sudskih troškova. Olakotnim mu je ocijenjena dosadašnja neosuđivanost, dok otegotnih okolnosti nije bilo. Poropat opravdanje nalazi u činjenici kako je u svega nekoliko godina tvrtka s 3 proširena na 60 zaposlenih.
– Ako je negdje i bila greška, ali u tom naglom širenju, mogla je bit samo greška, ali nikako, baš nikako krivično djelo – kazao je Poropat, a na novinarsko pitanje hoće li odstupiti s političkih funkcija – poropat kaže – Kad bude pravomoćna presuda, da. Ali ja sam uvjeren da ću dokazati ovo što govorim jer znam, ne da mislim, ja znam da nisam kriv.