Postavljen asfalt, rotor na Pećinama dobio konačan izgled!

Radovi vrijedni 2 milijuna i 200 tisuća kuna u potpunosti bi trebali bit gotovi do kraja sljedećeg mjeseca. 

rotot

Na Rotoru na Plumbumu na Pećinama je postavljen asfalt, čime se normalizirao promet.

” Do sada je izvedeno, znači ovdje gdje se nalazimo vidi se da je formiran dio novog rotora, izveden je u većem dijelu nosivi sloj asfalta, ostao nam je privez prema Kostreni, I samim time mislim da će prometovanje gužve koje su se stvarale biti puno manje.” – Goran Rački, predstavnik Hrvatskih cesta. 

Radovi na rotoru vrijedni 2 milijuna I 200 tisuća kuna još nisu gotovi.

” Ostalo je urediti u potpunosti nogostup, rasvjetu završiti, stupovi su montirani, na ovom djelu na kojem se mi nalazimo potrebno je hortikulturno uređenje, I normalno sva prometna regulacija.” – dodao je Rački.

8. studenog krenut će završno asfaltiranje.

” U planu je od 8. do 15.11. izvršiti radove na asfaltiranju završnog sloja asfalta, na cijelom zahvatu, radove ćemo planirati u noćnim satima kako bi imali što manji utjecaj na promet I samim time molimo građane za strpljenje te dvije, tri noći koliko će to trajat.” – objasnio Rački.

Radovi trebali bi u potpunosti trebali biti gotovi do kraja idućeg mjeseca. U izgradnju rotora se krenulo jer je ovo raskrižje bilo označeno kao opasno mjesto na mreži državnih cesta. U deset godina ovdje se dogodilo 35 prometnih nesreća.

” Samim time se krenulo u izradu sve potrebne dokumentacije, odnosno od pronalaženja tipa raskrižja, da li klasično raskrižje ili kružno, pokazalo se da je kružno raskrižje najpogodnije za rješevanje svih problema ovdje, samim time se I za njega odlučilo.” – objasnio je Rački. 

Za vrijeme radova, dio stanovnika Pećina I Kostrene ljutila je regulacija prometa semaforima koja je stvarala gužve.

” Mi vjerujemo da kad to sve bude konačno gotovo, da će svi oni koji su bili nezadovoljni biti zadovoljni, I da će puno ugodnije ovuda prometova. ” – zaključio je predstavnik Hrvatskih cesta.