Postavljena prva komunikacijska ploča za potpomognutu komunikaciju u Rijeci i PGŽ

Na dječjem igralištu Potok, ispred Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić, Udruga za skrb autističnih osoba s partnerima postavila je prvu komunikacijsku ploču za potpomognutu komunikaciju u Gradu Rijeci i PGŽ-u i na taj način podržala mlade u izgradnji ravnopravnijeg društva za vršnjake s razvojnim teškoćama.

Riječ je o prvoj od pet komunikacijskih ploča u okviru projekta “Retrovizor” , a uz riječke parkove ploče će svoje mjesto naći i u OŠ Centar te Centru za autizam. Učenica OŠ Centar Valeri Drača, pojasnila je kako je za prvu lokaciju gdje je postavljena ploča odabran je park na Potoku iz razloga što se nalazi blizu Centra za autizam te su učenici procijenili da je tu komunikacijska ploča najpotrebnija.

Naime sam ploča je nastala u okviru projekta »Retrovizor« kojim je Udruga napravila iskorak u društvenoj uključenost djece i osoba s razvojnim teškoćama u svakodnevnom životu, koristeći se alatima predmeta građanskog odgoja te dodatno aktivirala mlade za društvenu participaciju u lokalnoj zajednici kojoj pripadaju. U izradu ploče bili su uključeni polaznici Centra za autizam te učenici OŠ Centar” rekla je predsjednica udruge Lidija Penko.