Potpisan Ugovor o nabavi vatrogasnog vozila za DVD-a Halubjan

U prostorima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Halubjan danas je potpisan Ugovor o nabavi vatrogasnog vozila s produženom kabinom između DVD-a Halubjan i tvrtke Ziegler d.o.o. koja je u provedenom postupku javne nabave izabrana kao najbolji ponuditelj. Vrijednost vozila iznosi 2.186,250 kuna s PDV-om, a sredstva je u cijelosti osigurala Općina Viškovo.

20200709_091420

 

„Ovime će se značajno poboljšati operativna sposobnost vatrogasaca. Dogodine u ovo vrijeme očekujemo primopredaju navalnoga vatrogasnog vozila na podvozju Volvo FE 360 kojeg će tvrtka Ziegler nadograditi prema našim zahtjevima sa srednjetlačno i visokotlačnom centrifugalnom pumpom, kompletnom opremom za gašenje objekata i infrastrukture, rasvjetnim stupom od 6 metara, vitlom za brzu navalu, vitlom za vuču tereta, prijenosnim agregatom za struju itd. Služit će nam i kao kombinirano vozilo za spašavanje. U produženoj momčadskoj kabini bit će mjesta za šestero ljudi, spremnik vode bit će kapaciteta 3000 litara. Ovim se putem zahvaljujem Općini Viškovo što nam je omogućila ovako kvalitetno vozilo, ali i što nas redovno financira i prati u našim aktivnostima“, izjavio je predsjednik DVD-a Halubjan Sanjin Blažević.

Potpisivanju Ugovora nazočila je i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović sa zamjenicom Snježanom Podobnik.

„DVD Halubjan će s novim navalnim vatrogasnim vozilom imati puno bolje uvjete u obavljanju svojih aktivnosti što se prije svega odnosi na zaštitu i sigurnost naših mještana, ali i brojnih gospodarskih subjekata. Osim zadaća definiranih Zakonom o vatrogastvu, naši DVD-ovci djeluju puno šire od toga pa se nerijetko bave dobrovoljnim i humanitarnim radom. Moram pohvaliti i njihovu ulogu u proteklim mjesecima jer su se pokazali kao iznimno važna karika u operativnim snagama sustava civilne zaštite. Svakodnevno su u suradnji s Komunalnim društvom Viškovo gotovo puna dva mjeseca nadzirali provođenje brojnih zabrana koje je uveo nacionalni Stožer civilne zaštite u borbi protiv koronavirusa. Znam da im ponekad nije bilo lako i na tome im posebno zahvaljujem. Prisjetit ću se i jedne situacije s mog prvog operativnog sastanka vezano uz civilnu zaštitu na samom početku pandemije. Kada smo imali brojne upitnike tko će, kako i što nadzirati, zapovjednik DVD-a je prvi rekao: Mi smo tu koliko god nas treba i za što god nas trebate, rekla je prilikom potpisivanja Ugovora općinska načelnica Sanja Udović.