Potpisan ugovor za vrijednu muzeografsku opremu Kuće kostrenskih pomoraca

U Kostreni je potpisan ugovor o nabavi roba i usluga za finalno muzeografsko opremanje prostora interpretacijskog centra „Kuća kostrenskih pomoraca“, vrijedan nešto manje od milijun kuna.

Riječ je o nabavci rasvjete, namještaja te usluga modeliranja, izrade grafičkih mapa, signalizacije i interpretacije stalnog postava interpretacijskog centra. Muzeografska oprema posljednji je dio slagalice u uređenju Kuće čiji će postav na suvremen način interpretirati sve ono što je Kostrenu obilježilo kroz godine njenog postojanja i neraskidivog suživota s morem. Ugovori su potpisani na lokaciji budućeg interpretacijskog centra koji bi službeno trebao biti otvoren u drugom kvartalu 2023. godine. 

Muzeografska oprema posljednji je dio slagalice u uređenju Kuće čiji će postav na suvremen način interpretirati sve ono što je Kostrenu obilježilo kroz godine njenog postojanja i neraskidivog suživota s morem.

Ovim važnim korakom prema realizaciji zadovoljan je i općinski načelnik Dražen Vranić: ” Kostrena je danas sinonim pomorskog znanja i pomoraca svjetskog glasa i sve je u Kostreni isprepleteno morem. Kuća kostrenskih pomoraca bit će mjesto priča i sjećanja ljudi kojima je more život. Pomorci i pomorstvo ishodište su našeg kolektivnog identiteta i baštine.”

Kuća kostrenskih pomoraca zamišljena je kao putovanje između neba, kopna i mora, a što će vizualno i prostorno biti predstavljeno kroz četiri prostora – prizemlje kao more, prvi kat kao kopno i potkrovlje kao nebo te stubište koje će ih povezivati i predstavljati putovanje.