POTPORA RIJEČANA 3. MAJU

Peticiju potpisalo više od 16 tisuća građana, zaposlenici 3.maja čekaju plaću i spremaju štrajk

Peticiju potpisalo više od 16 tisuća građana, zaposlenici 3.maja čekaju plaću i spremaju štrajk

Riječani su masovno pohrlili u pomoć 3. maju. Peticiju kojoj je glavni cilj natjerati Vladu da izda jamstva kako bi se proizvodnja u brodogradilištu mogla nastaviti potpisalo je više od 16 tisuća građana.
3. maj proživljava vjerojatno najteže dane u svojoj povijesti. Većina radnika je na čekanju, a čekaju da Vlada donese odluku o izdavanju državnih garancija kako bi brodogradilište dobilo toliko potrebnih 211 milijuna eura kredita.
– Nama treba samo da se odobri kredit, da imamo materijal i da imamo što raditi – rekao je povjerenik Sindikata Metalaca Hrvatske u 3. maju, Marko Babić.
A trenutno se u tom brodogradilištu nema što raditi iako su naručena 4 tankera ugovorena pod patronatom Vlade za Uljanik i Tankersku plovidbu. A novac je osim za materijal potreban i za plaće za oko 2 850 radnika.
Na Korzu su kroz povijest potpisivane brojne peticije, no vjerojatno ni jedna do sada nije pobudila ovakvo zanimanje. Riječani su složni grad je bez trećeg maja nezamisliv. Potpisivanje peticije nastavit će se još sutra nakon čega će potpisi biti uručeni premijerki Jadranki Kosor, a ako ni to ne bude rezultiralo izdavanjem jamstava u brodogradilištu najavljuju i mirni prosvjed.