Požar na Pehlinu je ugašen, vatrogasci su danas napustili Reciklažno dvorište

Nakon puna 3 dana gašenja i dežuranja vatrogasci su napokon napustili Reciklažno dvorište Komunalnog društva Čistoća na Pehlinu.

Pehlinom se tako konačno prestao širiti gust i nimalo ugodan dim uzrokovan požarom koji je izbio u petak popodne na području reciklažnog dvorišta.

U petak po dojavi o izbijanju požara na teren je izašlo 13 vozila i 35 vatrogasaca koji su odmah ustvrdili da će gašenje potrajati puno više od jednog dana i noći s obzirom na veliku količinu nataloženog otpada.

-” Na sanaciji, održavanju i rješavanju svega ostaloga bila su još dodatno 3 vozila i 13 vatrogasaca koji su do danas do jutarnjih sati odradili posao u konačnici. Ova kiša koja nam je trebala prije par dana došla je konačno da nam olakša malo I da nam potvrdi da smo mi gotovi, poručio je zapovjednik smjene JVP Grada Rijeke Dino Škamo.

Na automatskoj postaji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo na Mlaki u petak su zabilježene povišene koncetracije pm 10 I pm 2,5 frakcije lebdećih čestica, no odmah kasnije tijekom dana te koncentracije su pale. Nema povećanog onečišćenja, poručili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

-“Uz pomoć mehanizacije Iiradnika Čistoće te nadljudskim naporima vatrogasaca iz JVP I DVD-ova požar je u potpunosti saniran I ugašente više ne prijeti nikakva opasnost niti za stanovništvo niti za okolicu, poručio je riječki gradonačelnik Marko Filipović

Policijska istraga je u tijeku i čekaju se rezultati uzroka samog požara.