Požar u Crikvenici gasili i vatrogasci iz Njemačke

U gašenju požara u sklopu postrojbe DVD San Marino – Novi Vinodolski, sudjelovalo je i 6 njemačkih vatrogasaca, iz organizacije Njemački vatrogasci pomažu – Deutsche feuerwehrhilfe, koji se trenutno nalaze u trening kampu u Novom Vinodolskom

Požar na otvorenom prostoru na brdu Kotor kod Crikvenice za koji je Županijski vatrogasni operativni centar Rijeka zaprimio dojavu 9. kolovoza lokaliziran je u 12:10 sati. Požarom je zahvaćena borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja, pored svih raspoloživih zemaljskih snaga, sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.

Spomenimo da je u gašenju požara, a posebno u dogašivanju i čuvanju požarišta u Crikvenici, u sklopu postrojbe DVD San Marino – Novi Vinodolski, sudjelovalo i 6 njemačkih vatrogasaca, iz organizacije Njemački vatrogasci pomažu – Deutsche feuerwehrhilfe, koji se trenutno nalaze u trening kampu u Novom Vinodolskom. Uz brojne donacije za hrvatske vatrogasce sudjeluju sa svojim kolegama u preventivnim patroliranjima i osmatranju terena. Ovo im je bila jedna od prvih značajnijih intervencija na našem području, a poručuju da su sretni i zadovoljni što su mogli dati svoj doprinos u intervenciji.