Predblagdansko primanje za predstavnike vjerskih zajednica u Rijeci

U Salonu Grada Rijeke održan je tradicionalni susret predstavnika vjerskih zajednica koje djeluju na području grada Rijeke, a s njima su se susreli riječki gradonačelnik Marko Filipović i zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan.

„Djelovanje različitih vjerskih zajednica u Rijeci obogaćuje život našega grada i trudimo se svi zajedno, mi kao svjetovna vlast, vi kao crkvena, da život naših sugrađana bude što bolji i kvalitetniji. Drago mi je što ovo tradicionalno predblagdansko primanje pokazuje kako njegujemo našu različitost i želim vam svima zahvaliti na dosadašnjoj uspješnoj suradnji. S obzirom na situaciju u svijetu u proteklih nekoliko godina, poželjet ću nam svima godinu puno zdravlja i mira, sa što manje neizvjesnosti i sa željom da se situacija na globalnoj razini što prije smiri i stabilizira“, poručio je gradonačelnik Filipović.

Pastoralni vikar i rektor bogoslovnog sjemeništa papa Ivan Pavao II., vlč. Mario Gerić zahvalio je gradonačelniku i Gradu Rijeci što je s godinama ovo primanje postalo tradicionalno i kako je to prilika za međusobni razgovor i razmjenu iskustava predstavnika svih vjerskih zajednica u Rijeci, dok je imam Medžlisa Islamske zajednice u Rijeci Dženan Čaušević istaknuo kako je ovaj susret znak poštovanja Grada Rijeke prema svim vjerskim zajednicama koje djeluju u Rijeci te poželio svima ugodne i sretne predstojeće blagdane kao i uspješnu 2023. godinu.