Predložite volontere: Otvoren natječaj za nagradu Volonter godine

Nagrada_FotografijaMarko Laća

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera koji je 5. prosinca, Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka raspisuje natječaj za nagradu „Volonteri godine“. Cilj je postizanje veće vidljivosti i prepoznatljivosti volonterki i volontera u zajednici.

Osim nagrada najboljim pojedincima, dodjeljuju se još dvije nagrade. Nagrada „Organizator volontiranja 2022.“ dodjeljuje s ciljem promocije kvalitetnih volonterskih programa različitih organizacija, a nagradu „Školski volonterski klub 2022. kako bi vrednovali dobru praksu uključivanja učenika, roditelja i volontera iz zajednice u volonterske aktivnosti unutar i izvan odgojno – obrazovnih ustanova.

Kandidate/kinje za nagradu “Volonteri godine” mogu nominirati neprofitne organizacije koji djeluju na području grada Rijeke i/ili Primorsko-goranske županije, a koje su u svom djelovanju u 2022. godini surađivale s volonterima/kama, sukladno Zakonu o volonterstvu.

Organizaciju za nagradu “Organizator volontiranja 2022. ” mogu nominirati njihovi volonteri/ke, druga organizacija ili jedinica lokalne/regionalne samouprave te organizacija može za nagradu nominirati i samu sebe.

Za nagradu „Školski volonterski klub 2022., odgojno-obrazovnu ustanovu mogu nominirati učenici volonteri, drugi volonteri ustanove, druga ustanova, organizacija ili jedinica lokalne/regionalne samouprave te  ustanova može za nagradu nominirati i samu sebe.

Natječaj je otvoren  do 24. listopada  a Detaljna uputstva i Nominacijski obrasci nalaze se  na mrežnim stranicama  Udruge za razvoj civilnog društva SMART

Foto:Marko Laća