Predstavljanje romana “Psi” Dore Šustić, pobjedničkog djela
Književne nagrade Drago Gervais

Foto: Gradska knjižnica Rijeka

U Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka u srijedu 2. studenog . u 18 sati bit će predstavljen roman “Psi” Dore Šustić. Imamo “Pse”!

Mlada autorica Dora Šustić napisala je sjajan roman, a to je srećom prepoznala i prosudbena komisija Književne nagrade Drage Gervais te ga sada zahvaljujući toj nagradi upravo imamo i u rukama! “Psi” su pobjedu ostvarili pod naslovom rukopisa “Praznina”, ali praznine na stranicama tog romana nema.

Kako je i prosudbeno povjerenstvo svojevremeno reklo: “Idejno, roman je aktualan, dotiče se različitih aspekata života mladih u suvremenome društvu, promjenjivosti i nestalnosti identiteta, odnosa prema vremenu, propitivanja granica seksualnosti, uloge umjetnosti, poremećaja prehrane. Stilski, autor poseže za različitim rješenjima, uvodi smjele i često uspjele metafore, uvodi različite idiome iz razgovornog jezika, generacijskog slenga, filmske režije, mitološke simbole (npr. Duende kafić i duende kao ekstatično stanje o kojem govori Lorca, i sl.).”

Roman će predstaviti autorica Dora Šustić, urednica romana Olja Savičević Ivančević i predsjednik prosudbenog povjerenstva Aleksandar Mijatović.