Predstavljena prva momčad Primorja uoči odlaska na kvalifikacije za Ligu prvaka

Prva ekipa Vaterpolo kluba Primorje, predstavljena je u podnožju Bazena Kantrida i to sve uoči odlaska na kvalifikacije za Ligu prvaka u rumunjskoj Oradei.

-” Imamo jako konkurenciju, takmičenje u kojoj ova momčad uključujući mene nikad nije nastupala, sve treba shvatit kao izazov kao što ste rekli, tako i ja to osobno shvaćam, poručio je trener VK Primorje EB Igor Hinić.

Protivnici Primorja predstojećeg vikenda bit će grčka Vouglioamenija, talijanska Ortigije i domaćin Oradea, a samo pobjednik skupine ide dalje dok svi ostali nastavljaju natjecanje u europskom kupu.

-” Europa uvijek može korisitti našoj mladoj momčadi, prosjek je ispod 21 godinu, ovo je jedna velika škola za njih, što više dobrih utakmica, skupljanje iskustva, pruža jedan normalan sportski razvoj, kaže predsjednik VK Primorje EB Samir Barać . Igračka očekivanja prenio je kapetan ekipe, Lovranac, Tin Brubnjak:

-“Očekivanja su nastavit na rad prošlu sezonu, prošle sezone smo osvojili to treće mjesto, izborili regionalnu ligu, naravno ostat u regionalnoj ligi, koliko mozemo igrat s drugim ekipama, probat koju iznenaditi probat bit plasirani što više.

Europa je stigla kao nagrada i iskustvo, no glavni sportski ciljevi su u domaćem i regionalnom natjecanju.

-“Ja bi bio presretan da izborimo ostanak u premier ligi regionalnoj, očekujem borbu sa Šibenikom i Mladosti za te pozicije izmedu trećeg i petog mjesta , poručio je Hinić.

Legende hrvatskog vaterpola Barać i Hinić tako ulaze u sedmu sezonu na poziciji predsjednika i trenera Primorja.

-” Osnovni cilj je zadršati naše igrače, da ostanu ovdje, to smo do sada uspjevali, ja se nadam da će tako ostati u budućnosti, pozivam ovim putem tko god je voljan pomoći Primorju, da ovaj klub opstane, da zadržimo kvalitetu, na jednoj sportskoj visokoj razini, pozivam ih da dođu, dobrodošli su, pozvao je predsjednik Samir Barać.

Uoči predstavljanja momčadi, okupljenima su se obratili riječki gradonačelnik Marko Filipović, pročelnica županiskoj odjela za kulturu sport i tehničku kulturu Sonja Šišić te predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac.

.Ekipu VK Primorja EB za sezonu 2023./2024., a koja se natječe u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Premier regionalnoj ligi te Prvenstvu i Kupu Hrvatske čine: Karlo Babić, Luka Babić, Darko Brguljan, Gabrijel Burburan, Fabio Crippa, Mauro Ivan Čubranić, Niko Čubranić, Jaša Kadivec, Lovro Paparić, Kas Te Riele, Luka Tomić, Viktor Tončinić, Roko Vuković, Nikola Andrija Jurić, Marko Doknić, Len Dujmić, Lucijan Dujmić, Mauro Dipić, Luka Franulović, Dominik Abramović predvođeni kapetanom Tinom Brubnjakom. Ekipu vodi Igor Hinić, pomoćni trener je Boban Voštić, a sportski direktor Kluba je Petar Muslim.