Predstavljeno idejno rješenje novog kostrenskog vrtića

Odgojiteljskom vijeću Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” Kostrena, održana je prezentacija projekta novog vrtića koji će se graditi u Kostreni.

DVK (13 of 20)

Idejno rješenje novog vrtića potpisuje Studio MAPA iz Rijeke, a napravljeno je prema najvišim pedagoškim standardima. Zgrada vrtića bit će izvedena na dvije etaže s maksimalnim kapacitetom smještaja za stotinjak polaznika, raspoređenih u pet odgojnih skupina, i to dvije jasličke i tri vrtićke skupine.

Novi vrić u Kostreni

Osim zgrade vrtića, na čestici je predviđena izgradnja vanjskog prostora namijenjenog igri i boravku na otvorenom, parkiralište i prilazni putevi, a novi vrtić bit će i energetski učinkovit s fotonaponskom elektranom na krovu građevine za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, odnosno sunčeve energije.

Tijekom svibnja planira se ugovaranje glavnog i izrada izvedbenog projekta dok bi građevinska dozvola za vrtić trebala biti ishodovana koncem godine, kada bi trebala biti izrađena i dokumentacija za raspisivanje javne nabave za odabir izvođača radova, a jučer je u Općini Kostrena potpisan ugovor o izgradnji pristupne ceste za novi vrtić.