Predstavnici Grada čestitali Božić čelnicima Riječke nadbiskupije

Gradonačelnik Vojko Obersnel posjetio je predstavnike Katoličke crkve u Rijeci povodom nadolazećih Božićnih blagdana.

 

Predstavnici-Grada-čestitali-Božić-čelnicima-Riječke-nadbiskupije-4-900x600

 

Obersnel i njegovi zamjenici, Marko Filipović i Nikola Ivaniš, kao i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, posjetili su sjedište Riječke nadbiskupije gdje su se sastali s riječkim nadbiskupom msgr. Ivanom Devčićem i njegovim najbližim suradnicima.

“Ovaj susret Grada i Nadbiskupije prije velikih blagdana tradicija je duga više od dvedeset godina, a uvijek predstavlja dobru priliku da se zajedno prisjetimo što smo napravili u posljednjih godinu dana, što nismo, a što bismo trebali učiniti”, rekao je gradonačelnik Obersnel, istaknuvši vrlo dobru suradnju Grada Rijeke s riječkim crkvenim vlastima.

 

Nadbiskup Devčić zahvalio je gradonačelniku i predstavnicima Grada kvalitetnoj komunikaciji i suradnji, kazavši kako je Božić blagdan prijateljstva, ljubavi, blizine i solidarnosti koju treba njegovati. “U vrijeme Božića govorimo o rođenju Isusa Krista, koji se rodio kao nezaštićeno dijete, a upravo je ovo vrijeme za razmišljanje o nezaštićenoj djeci danas kojoj treba pomoći, pogotovo onoj koja su zahvaćena siromaštvom i koja dolaze iz ratnih područja”, rekao je Devčić.

U sklopu današnjeg druženja s katoličkim čelnicima, delegacija Grada Rijeke posjetila Trsatsko svetište gdje je održan prigodni susret s gvardijanom fra Bernardom Barbarićem i ostalim fratrima, a gradonačelnik je sa svojim suradnicima obišao i trsatski grob bivšeg trsatskog gvardijana fra Serafina Sobola.