Pregledaj se, molim te! Od raka dojke oboli svaka deseta žena u Hrvatskoj

U cijeloj Hrvatskoj 27 godinu zaredom obilježit će Dan narcisa. Treća subota u ožujku spojit će humanitarnu akciju i javnozdravstvene kampanje s ciljem podizanje društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki i posljedično, smanjenja smrtnosti. No brojke su i dalje strašne, od raka dojke oboli svaka deseta žena u Hrvatskoj.

-“Bilo kakva promijena u vidu kvržice, iscjetka, uvlačenja kože, uvlačenja bradavice je znak da se žena obavezno mora javiti kod svoga liječnika, poručeno je s današnje konferencije za novinare na kojoj je Udruga Nada predstavila program obilježavanja Dana narcisa kojim se nastoji senzibilizirati javnost o važnosti ranog otkrivanja raka dojke i brige o vlastitom zdravlju

Udruga Nada, s obilježavanjem ovog bitnog datuma kreće već sutra s radionicom “Kako sam sebe drenirati”, odnosno kako sam sebi stavljati kompresivne zavoje, U Udruzi će biti i psihoterapeut, koji će progovarati o brojnim temama koje se tiču žena, njihovog odnosa prema bolesti, ali i prema društvu, rekla je predsjednica Udruge Nada Miranda Zakarija.

Akciji se mogu pridružiti svi kupnjom narcisa u subotu na Korzu od 10 do 14 sati.