PREREGULACIJOM PROMETA DO RJEŠENJA

Problem ulaza i izlaza u riječki KBC za kola hitne medicinske pomoći uskoro će biti riješen

Problem ulaza i izlaza u riječki KBC za kola hitne medicinske pomoći uskoro će biti riješen

Problem ulaza i izlaza u riječki KBC za kola hitne medicinske pomoći uskoro će biti riješen. Nedavnim otvaranjem južnih vrata u Krešimirovoj ulici, nije riješen glavni problem vozila 94. Gužve u krugu i oko bolnice priječila su efikasnost vozila, no one će uskoro postati prošlost.
– Jedno rješenje je okretanje prometa unutar KBC-a, tako da će hitna iz Krešimirove najkraćim putem moći ući u KBC, a drugi jest da se smanji ukupan broj vozila koja se parkiraju unutar bolnice – objasnio je voditelj Sektora prometa Rijeka prometa Danijel Frka.
Kad se spuste stupići i uđu vozila u krug bolnice tek tada nastaju problemi. Dnevno i do nekoliko stotina parkiranih automobila, investiciju od gotovo pola milijuna kuna do daljnjeg je učinilo nefunkcionalnom.
– Nama je bitno da pacijenta kojeg smo zbrinuli dovedemo u hitnu bolničku službu, a to ćemo napraviti regulacijom prometa – kazala je ravnateljica Ustanove za hitnu medicinsku pomoć Dijana Florini.
Projektna dokumentacija za preregulaciju prometa KBC-om je riješena, poručuju iz Rijeka prometa, što bi značilo da bi se još u ljetnim mjesecima mogao riješiti ovaj gorući problem.