PREVENTIVNA AKCIJA ZA VOZAČE MOTORA

U petak će policija kontrolirati motocikliste u Rijeci,Opatiji,Crikvenici i Krku

U petak će policija kontrolirati motocikliste u Rijeci,Opatiji,Crikvenici i Krku

U Primorsko-goranskoj županiji ima oko 20 tisuća registriranih mopeda i motocikala. Nažalost prošle je godine na vozilima na dva kotača smrtno stradalo 14 osoba, a to iznosi 39% ukupnog broja stradalih u prometu. Sezona motora ove godine tek treba početi, a s njom počinju i preventivne policijske akcije.
Pretjecanje kolone – najčešći je prekršaj vozača motora, a upravo je i to jedan od razloga zbog kojih su oni najugroženija skupina u prometu. Nacionalni strateški cilj je smanjiti prošlogodišnje crne brojke, a ovoga petka od 14 do 19 sati PU primorsko – goranska najavila je preventivnu akciju u Rijeci, Opatiji, Crikvenici i Krku.
Akcija bi trebala potaknuti vozače na prihvaćanje propisa u prometu, a na punktovima će uz policiju biti i djelatnici stanice za tehnički pregled te serviseri za vozila na dva kotača. Iako je akcija edukativna i prekršaji neće biti sankcionirani policija za neke neće imati razumijevanja.
– Jedini prekršaj za koji nećemo imati tolerancije je prekršaj ne korištenja kacige, tu je nulta tolerancija, taj prekršaj nećemo tolerirati jer on dovodi do fatalnih posljedica – kazao je načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU PG, Boris Skeledžić.
Najgore će proći tako oni vozači koji nemaju kacigu, a uz to ni valjanju vozačku dozvolu jer će se vožnja bez dozvole također sankcionirati. Na punktovima će policija mjeriti i najveću moguću brzinu skutera posebnim uređajem s obzirom da veliki broj vozača skida tvorničke blokade – rečeno je na konferenciji za novinare MUP-a.