Prezentacijama sportova obilježen 10. Opatijski sportski dan

Povodom olimpijskog dana u dvorani Marino Cvetković održan je već tradicionalni, 10. po redu Opatijski sportski dan, čiji je moto Reci Da sportu u Opatiji. Više od 30 opatijskih udruga i klubova demonstriralo je olimpijske i druge sportove.

Uz prezentaciju široke lepeze sportova i ostalih aktivnosti koje se nude djeci u Opatiji, zajedničko vježbanje šestotinjak osnovnoškolaca pod vodstvom Marija Mlinarića, rekreativne sportske igre, šetnju povijesnim stazama Opatije i zabavne društvene igre ispred dvorane..Sportski dan otvorile su Mažoretkinje Opatijske rivijere, kadeti Vaterpolo kluba „Opatija LRH“, a viceprvaci Kupa Hrvatske, podignuli su olimpijsku zastavu.

Prostor u dvorani bio je prigodno uređen improviziranim sportskim terenima i štandovima, na kojima je više od trideset udruga s područja Grada Opatije demonstriralo olimpijske i druge sportove, rad s djecom i rad na promociji zdravog načina života te motiviralo posjetitelje na bavljenje sportom uz sportske igre i edukacijsko-zabavni program.Učenici su došli odjeveni u bijele majice kao simbol Olimpijskog dana, a na ulazu u dvoranu svatko je dobio bijelu kapu, poklon Hrvatskog olimpijskog odbora.Učenici sedmih i osmih razreda šetali su povijesnim stazama Opatije u pratnji vodiča iz KŠR Gorovo, a učenici nižih razreda upoznali su se s ponudom i radom opatijskih sportskih udruga, isprobali razne sportove te se okušali u zabavnim rekreativnim igrama u Decathlon zoni. Nakon prezentacija sportova i udruga svi sudionici i posjetitelji uključili su se u zajedničko vježbanje uz glazbu pod vodstvom poznatog trenera Marija Mlinarića. Vježbanju su se pridružio i gradonačelnik Fernando Kirigin.

Na trgu ispred dvorane održana je pokazna vježba Vatrogasne mladeži DVD-a Opatija, mališani su mogli razgledati automobil za rally i go-kart Automobilističkog kluba Opatija motorsport te zaigrati društvene igre uz Društvo „Naša djeca“. Obilježavanje Opatijskog sportskog dana završilo je uz slatku zakusku za sve učenike.