Prigrad pod snijegom

Na mnogim državnim, županijskim i lokalnim cestama obavezna zimska oprema

Na mnogim državnim, županijskim i lokalnim cestama obavezna zimska oprema

Jučer je, drugi put ove godine i prvi put u veljači, snježni pokrivač prekrio rubna mjesta Rijeke. Stoga je Stožer Zimske službe grada Rijeke jučer iza 18 sati proglasio III. stupanj pripravnosti Zimske službe. Srećom, zbog smirivanja vremena, jutros u 8 sati stupanj pripravnosti vraćen je na II. Snijeg je padao u gotovo cijelom riječkom prigradu, a zabijelila se i Drenova.
Iz Autotroleja obavještavaju građane trenutačno ima kašnjenja linija u prigradu i to posebno na zapadnom dijelu jer se promet odvija usporeno i pojedine prometnice još nisu očišćene. Primjerice:
linija 15A ne ide u Mikeje, već do Grada Grobnika, linija 20 ne može u Studenu, jer se na cestu srušilo stablolinija 36 ne porometujelinije 23 i 28 ne idu u Brgud i Mune, već do Permanalinija 32A ide donjom cestom do Brseča.
 
Iz HAK-a obavještavaju da su od 9.30 sati ukinuti zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1. No, za sav su promet zatvorene  državne ceste D3 Kikovica-Gornje Jelenje-Delnice i D501 Gornje Jelenje-Oštrovica, zbog snježnih nanosa na Špičunku (Lokve).
Snijeg otežava promet u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Zbog ugaženog snijega na kolnicima mjestimice dolazi do Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje, na D8 GP Pasjak-Rupa-Matulji, na državnim, županijskim i lokalnim cestama u zaleđu Bakra, Opatije, Kastva, Kraljevice, Viškova, Matulja, Klane, Mošćeničke Drage i Novog Vinodolskog te na na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru. Preko graničnog prijelaza Pasjak prometuju samo osobna vozila, a zbog loših vremenskih uvjeta i dalje je u prekidu katamaranska linija Rijeka-Mali Lošinj.
Stoga iz HAK-a ponovno upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, da na put ne kreću bez zimske opreme te ako je moguće odgode putovanje do poboljšanja vremenskih uvjeta.