Prijem za Hrvatski savez brodomaketara povodom nagrade Faust Vrančić

Nagrada za tehničku kulturu Faust Vrančić za 2023. godinu dodijeljena je Hrvatskom savezu brodomaketara. Tim povodom u Primorsko goranskoj županiji odrtžano je primanje za predstavnike Hrvatskog saveza brodomaketara, njegovu predsjednicu Oliveru Stanić i tajnika Ognjena Andrića te predsjednicu Zajednice tehničke kulture PGŽ Ružicu Kamenjašević.

Olivera Stanić, volonterka u HSB-u od njegovih početaka, ujedno i laureatkinja brojnih nagrada u području tehničke kulture, zajedno s kolegom Andrićem, zahvalila je Primorsko-goranskoj županiji i Zajednici tehničke kulture na iznimnoj suradnji i podršci radu dok je čelna osoba Zjednice, Ružica Kamenjašević rekla da joj je posebna čast biti na današnjem prijemu s obzirom da je ZTK bila predlagatelj za ovu nagradu dodajući da je njihova suradnja, za koju ima samo riječi hvale, započela na projektu “Moj mali škver” te se nastavila na brojnim drugim projektima.

„Uvijek je zadovoljstvo primiti ljude koji su osvojili najveće nagrade u struci. U ovom slučaju radi se o priznanju Ministarstva znanosti i obrazovanja za područje tehničke kulture te je današnji prijem prilika da vam zahvalimo na svemu onome što radite, a pogotovo kad znamo da djelujete iz Rijeke na globalnoj razini. Kroz vaš program edukacije do sada je prošlo 1080 djece, uz sudjelovanje preko 100 profesora i veliki broj sati, čak preko 650. To su iznimni rezultati, a iza toga uvijek stoji i veliki trud. Još jednom vam od srca čestitam na svemu što radite“, rekla je zamjenica župana Marina Medarić.

Državna nagrada Faust Vrančić dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja od 1992. godine pojedincima, udrugama i drugim pravnim osobama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture. Hrvatski savez brodomaketara Rijeka, prema obrazloženju nagrade, bio je u 2023. godini fokusiran na edukaciju djece i mladih, a u programe je bilo uključeno i osam volontera u ukupno ostvarenih više od 300 volonterskih sati.