Primorje se plasiralo u polufinale hrvatskog prvenstva

2. četvrtfinalna utakmica Prvenstva Hrvatske

PRIMORJE EB – SOLARIS 11:6

(3:0 – 4:1 – 2:3 – 2:2)

PRIMORJE EB

Čubranić M.I., Babić L. 1, Te Riele 1, Kadivec 1, Brubnjak 1, Brguljan 3, Čubranić N. 2, Babić K. 3, Franulović, Muslim 1, Crippa 1, Tončinić, Dipić, Burburan

Trener: Hinić

SOLARIS

Šparada, Jakovčević, Erak 2, Rak 2, Čondić Kadmenović, Butić, Kreković, Radan, Penava, Sirovec 1, Burburan N. 1, Šparada, Štrkalj, Goleš

Trener: Seferović

Ništa nije dalo za naslutiti baš na takav tijek jer Riječani i Šibenčani su dosad ove sezone ipak odigrali nešto neizvjesnije četiri utakmice. U jednoj je bio remi (10:10 – kvalifikacija Kupa), plus tri pobjede Primorja EB. Zadnja je bila, prije ove na Kantridi, u prvoj utakmici četvrtzavršnice. Riječani su tu dobili s dva gola prednosti (10:8).

Primorje EB igra jako dobro, imali su status favorita i prije uzvrata, ali opet malo je tko mogao očekivati da će i ovdje biti 7:0 za domaćina. Također u drugoj četvrtini, malo manje od dvije minute prije kraja. Do poluvremena, 7:1. Kada uzmemo u obzir i onih 2 razlike prednosti za Riječane iz Crnice, onda je jasno da je i ova utakmica u tom trenutku već bila zaključena.

Dakle, i u Rijeci je baš kao i u Splitu, uzvrat trajao u biti samo prve dvije četvrtine. Sve nakon toga bilo je puko odrađivanje forme. Štoviše, trener domaćina Igor Hinić mogao si je priuštiti luksuz da između vratnica u zadnjoj četvrtini izmijeni i vratara, pa je mrežu Riječana zadnjih osam minuta čuvao Mauro Dipić umjesto Maura Ivana Čubranića.

Jedan je polufinalni par dakle; Jadran – Primorje EB. Podsjetimo da se u polufinale još ranije plasirao i Jug Adriatic osiguranje koji čeka za suparnika boljeg iz ogleda Mladosti i Mornara BS čiji se uzvrat ima za odigrati ove srijede, 29. ožujka na bazenu uz Savu.