Pripadnici Torcide koji su palili sjedalice na Rujevici ne idu u zatvor

Dvojica pripadnika “Torcide” – koji su uhićeni zbog izazivanja požara i uništavanja sjedalica na stadionu na Rujevici u finalu Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika – ipak nisu završili u riječkom zatvoru, već će se u daljnjem postupku braniti sa slobode, piše portal Burin.hr.

Naime, sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci nije prihvatila prijedlog riječkog Općinskog državnog odvjetništvo da se dvojici – S. Č. (28) iz Sinja i M. Č. (29) iz Splita – odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Umjesto toga, dvojici osumnjičenih za kazneno djelo izazivanja nereda izrečene su mjere opreza.

Zabranjeno im je napuštanje boravišta u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvan kojih se ne smiju udaljavati četiri sata prije i poslije domaćih i gostujućih utakmica Hajduka u svim natjecanjima i prijateljskim utakmicama.

Izvorni tekst pročitajte na https://burin.hr/dvojica-torcidasa-koji-su-sudjelovali-u-unistavanju-stotina-sjedalica-na-rujevici-nece-u-rijecki-zatvor-sutkinja-ocijenila-da-su-dovoljne-mjere-opreza/?fbclid=IwAR1om_ujsJvhyLfoW5dbt2JMEeYtNVcD3111hUvO-DUsb-OHjZhUvUKIhIs