Priručnik: Nešto se jako čudno dogodilo u mojem gradu

F3125577-BA74-4BB9-B19D-2027D4B50BBE

Izv. prof. dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, potaknuta aktualnom situacijom oko Koronavirusa, prevela je na hrvatski jezik knjižicu ”Nešto se jako čudno dogodilo u mojem gradu”, koja može poslužiti kao priručnik za djecu i njihove roditelje, kao i odgajatelje i učitelje te olakšati pojašnjavanje djeci ove nenadane situacije.

Autorica knjižice je izv. prof. dr. sc. Shu-Chen “Jenny” Yen, Department of Child and Adolescent Studies, California State University, Fullerton, USA. Knjižica u originalu nosi naslov Something Strange Happened in My City, a izv. prof. dr. sc. Vorkapić Tatalović prilagodila ju je i prevela na hrvatski jezik.

Tekst knjižice može pomoći roditeljima, odgajateljima i učiteljima u tome kako djeci objasniti što se događa. Namijenjena je djeci u dobi od 3 do 8 godina, kako bi djeca lakše razumjela što se događa trenutno, što je to Koronavirus, što je socijalna distanca te još niz drugih tema vezanih uz aktualnu situaciju.

 

Više informacija i kako priručnik izgleda možete pronaći na internetskoj stranici Sveučilišta: https://uniri.hr/vijesti/nesto-se-jako-cudno-dogodilo-u-mojem-gradu/