Pritvoren zbog krađa – od bakrenih žica do parfema

POLICIJSKO SVIJETLO

 

U suradnji policijskih službenika I. i II. policijske postaje Rijeka provedeno je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, po završetku kojeg je kazneno prijavljen za pet kaznenih djela imovinskog kriminaliteta. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je počinjenjem kaznenih djela oštetio dvojicu hrvatskih državljana i tri tvrtke za više od 190.000 kuna. Sumnja se da je sredinom kolovoza prošle godine na području Kantride u Rijeci s više radnih strojeva prerezao i otuđio električne kablove u dužini nekoliko stotina metara. Također, u listopadu prošle godine s gradilišta i iz kontejnera na Mlaci u Rijeci otuđio je nekoliko kolutova različitih bakrenih žica i predmeta od mesinga, ukupne težine oko dvije tone. Uz to, u Rijeci je iz trgovine trgovačkog centra na Škurinjama, sredinom siječnja ove godine otuđio nekoliko parfema poznatih robnih marki.

Dva kaznena djela (od ukupno pet) za koje se sumnjiči počinio je izvan Rijeke, i to sredinom listopada prošle godine na području Cernika gdje je otuđio više kamionskih guma s felgama, dok je prije nekoliko dana na području Kraljevice otuđio dio građevinske dizalice tzv. grajfer.

Osumnjičeni 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za tri krađe i dvije teške krađe i predan pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.