Privremeno ograničavanje korištenja specijalnog prijevoza za osobe s invaliditetom

wheelchair-749985_1920

Privremeno ograničavanje korištenja specijalnog prijevoza za osobe s invaliditetom

U cilju sprječavanja širenja zaraze korona virusom, Grad Rijeka građanima koji koriste besplatan prijevoz osoba s invaliditetom specijalno prilagođenim vozilima KD Autotroleja, i nadalje omogućuje prijevoz, ali isključivo u najnužnijim situacijama.

Prijevoz se i nadalje obavlja samo na području grada Rijeke, uz mogućnost prijevoza do zdravstvenih ustanova izvan područja grada.

Od 26. ožujka 2020.godine, pa sve dok traju zaštitne mjere zbog prevencije širenja korona virusa, usluga prijevoza će se pružati od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati, isključivo u nužnim situacijama, kao što su odlasci liječniku, nabava lijekova i sanitetskog materijala ili kupnja hrane i osnovnih kućanskih potrepština.

Prilikom korištenja vozila moraju se poštivati mjere socijalnog distanciranja (udaljenost od minimalno 1 metra na otvorenom prostoru i minimalno 2 metra u zatvorenom prostoru) i korištenja zaštitnih sredstava (maske i rukavice).

Zahtjev za prijevoz se i nadalje upućuje na tel. 0800- 1166 ili putem e-mail adrese: autotrolej@autotrolej.hr, svakodnevno od 7 do 14 sati.

Pozivamo korisnike da se odgovorno ponašaju i pridržavaju se svih mjera opreza, ne izlažu sebe i druge nepotrebnoj opasnosti, te da slijede upute nadležnih tijela.

Upućujemo korisnike da komunikaciju s Gradom Rijeka obavljaju putem telefona ili elektroničke pošte, a samo u iznimnim slučajevima, unaprijed najavljenim osobnim dolaskom.