Prodavali kokain i marihuanu na području Opatije, Rijeke i okolice

Pronađeno je i oduzeto oko 60 grama kokaina, oko 235 grama marihuane, digitalne vage, pištolj s pripadajućim spremnikom te novac u iznosu više desetaka tisuća kuna.

drugs-908533_1920

Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana u dobi od 20, 42 i 50 godina zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Policija ih sumnjiči da su od kolovoza 2018. godine do danas prodavali kokain i marihuanu osobama s područja Opatije, Rijeke i okolnih mjesta. U sklopu kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se osumnjičeni koriste na području Opatije. Pronađeno je i oduzeto oko 60 grama kokaina, oko 235 grama marihuane, digitalne vage, pištolj s pripadajućim spremnikom te novac u iznosu više desetaka tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja troje hrvatskih državljana kazneno je prijavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a 50-godišnji hrvatski državljanin je predan pritvorskom nadzorniku.

Također, protiv 50-godišnjaka je podnijet i optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.