Program pomoć u kući obuhvatit će 9 gradova i općina u PGŽ!

 Šest s područja Gorskog kotara – u gradovima Vrbovsko, Delnice i općinama Fužine, Skrad, Lokve i Brod Moravice te u Novom Vinodolskom, gradu Cresu i Općini Punat.

ZUPAN PRESS

Na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare župana Zlatka Komadine zamjenica župana Marina Medarić izvijestila je o nastavku ulaganja u Lječilište Veli Lošinj, odnosno izdanoj suglasnosti ravnateljici te zdravstvene ustanove za sklapanje ugovora za uređenje parkirališta s izgradnjom javne rasvjete i interne prometnice vrijednosti 3,4 milijuna kuna.„Poznato je da je to jedna od najvećih investicija u zdravstvene ustanove na području PGŽ-a u proteklom razdoblju. Prije nekoliko godina rekonstruiran je objekt Magnolija u vrijednosti preko 20 milijuna kuna, a prije nekoliko dana pušten je u rad Park II i kuhinja, projekt vrijedan preko 26 milijuna kuna. Uređenje parkirališta i prometnice označava nastavak revitalizacije prostora u cilju kako bi regiju Kvarner razvijali kao centar zdravstvenog turizma“, rekla je zamjenica Medarić.

PGŽ će s 305 tisuća kuna sufinancirati program pomoći u kući u devet jedinica lokalne samouprave i to šest s područja Gorskog kotara – u gradovima Vrbovsko, Delnice i općinama Fužine, Skrad, Lokve i Brod Moravice te u Novom Vinodolskom, gradu Cresu i Općini Punat. Riječ je o programu dostave hrane na kućnu adresu stanovnicima udaljenih mjesta i naselja za koju Županija osigurava 50 posto iznosa, a podjednaki iznos jedinica lokalne samouprave.

Na pitanje novinara, zamjenica Medarić izvijestila je o aktualnostima u luci Mrtvaška kazavši kako projekt stoji skoro dva mjeseca dok se ne zadovolje uvjeti mještana Ilovika. Na zahtjev za smanjenjem rive SAFU-u je dao zadovoljavajući odgovor, a izrađen je i prijedlog mula za pristanak mještana, ali i izvođača radova. „Moram napomenuti da je u ovom postupku pronalaska rješenja ostvarena suradnja izvođača radova, nadzora, zaštite na radu, resornog ministarstva i lučke uprave. Svi smo uložili veliki trud da zadovoljimo sve što je Mjesni odbor Ilovik tražio. Radi se o svima poznatim uvjetima i usudila bih se reći da smo ih zadovoljili. Kroz dan, dva idemo razgovarati s predstavnicima Grada i Mjesnog odbora i drugih uključenih aktera. Drago mi je da smo učinili sve da zadovoljimo interese mještana, o čemu ćemo s njima razgovarati na skorašnjem sastanku“, rekla je zamjenica.

Pročelnica Koraljka Vahtar Jurković najavila je treću izmjenu Prostornog plana Primorsko-goranske županije koji obuhvaća izmjenu elemenata planirane vjetroelektrane Ruševo Krmpotsko, ribogojilišta Veli Bok te golf igrališta na prostoru nekadašnje šljunčare Dubina.

Na sljedećoj sjednici ŽS raspravljat će i o dodjeli koncesija za dvije paralelne nautičke luke u uvali Bok ispred otoka Suska kapaciteta 30 i 26 plovila uz pružanje dodatnih usluga nautičarima, najavila je pročelnica Nada Milošević.