Promotivni film „Rijeka – I miss you“ ponovno osvojio priznanje

RIGA_dodjela

 Na poznatom Međunarodnom festivalu turističkih filmova Tourfilm Riga promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke i produkcijske kuće Balduči film „Rijeka – I miss you“ nastavio je svoj pobjednički niz i osvojio posebno priznanje žiria.

 

Tako se u ovom tjednu nastavio niz dobrih informacija uz promotivni film Rijeka te je odlična vijest došla iz Rige gdje je osvojio posebno priznanje žiria na Tourfilm Riga. Ovaj međunarodni festival turističkih filmova ove godine organizirao se po 13. put i zaprimljeno je 305 kandidatura promotivnih turističkih filmova iz 45 zemalja svijeta, a u drugi krug je prošlo 155 filmova. Međunarodni žiri nakon pregleda svih turističkih promotivnih filmova, dodijelio je Rijeci i promotivnom filmu Rijeka – I miss you posebno priznanje žiria.

Promotivni film snimljen je u produkciji Balduči Filma iz Zagreba i Turističke zajednice grada Rijeke uz producenticu i scenaristicu Spomenku Saraga te redatelja Hervea Tirmarchea kao i snimatelja/montažera Jalil Armija.  Produkcijska kuća Balduči film specijalizirana je za snimanje turističkih filmova te su do sada brojni filmovi iz njihove produkcije osvojili prestižne nagrade diljem svijeta.

Promotivni film snimao se na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci, kojim se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija. Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog Trsatskog kaštela koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama prekrasnih riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.

 

Kada se film snimao i kada je izabrana glazbena podloga „I Miss You“, nije se moglo niti naslutiti kako će taj naslov u današnje vrijeme krizne situacije uzrokovane pandemijom zapravo biti pravi slogan trenutne turističke situacije te se kao takav i koristi u trenutnim kampanjama koje provodimo.

Promotivnom filmu Turističke zajednice grada Rijeke ovo je već četvrta nagradaRijeka – I miss you osvojio je ove godine nagradu / drugo mjesto na 20-tom jubilarnom filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu u velikoj konkurenciji kandidiranih i to u kategoriji City International / Međunarodni gradovi. Također drugo mjesto odnosno srebrnu medalju film je osvojio i na New York Film Festivalu – Film & TV Awards u kategoriji Corporate image – Public Relations & Social Engagement. Drugo mjesto osvojio je i na američkom festivalu 41. The Telly Awards u kategoriji Branded Content: Travel/Tourism.