Promotivni film Rijeke i Riječkog prstena „Remember me“ osvojio nagradu na filmskom festivalu u Berlinu

Novi promotivni film Rijeke i Riječkog prstena „Remember me“ osvojio prestižnu nagradu na filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu

Promotivni film Rijeke i Riječkog prstena „Remember me“ snimljen je u produkciji Balduči filma iz Zagreba, Turističke zajednice grada Rijeke i Turističkih zajednica Riječkog prstena (Bakar, Čavle, Jelenje, Kastav, Kostrena, Viškovo, Kraljevica i Općina Klana) uz producenticu i scenaristicu Spomenku Saraga te redatelja Hervea Tirmarchea. Produkcijska kuća Balduči film specijalizirana je za snimanje turističkih filmova te su do sada brojni filmovi iz njihove produkcije osvojili prestižne nagrade diljem svijeta, a jedan od njih je i promotivni film Rijeke „I miss you“, koji se može pohvaliti nizom nagrada i priznanja s brojnih svjetskih filmskih festivala.

Filmom se prikazuju ljepote i turistička ponuda Rijeke i Riječkog prstena, specifičnosti koje svaka od lokacija nudi budućim posjetiteljima te se nizom atraktivnih kadrova posjetitelja provodi kroz destinaciju i njezine posebnosti. Promotivni film budi sjećanja na najljepše trenutke svih onih koji su već posjetili destinaciju, ali poziva i sve one koji još nisu imali priliku posjetiti Rijeku i Riječki prsten da dođu, kreiraju nove uspomene i stvore mozaik doživljaja.

Promotivni film „Remember me“ osvojio je nagradu na  filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu u velikoj konkurenciji kandidiranih i to u kategoriji Region International. Dodjela nagrada održana je na najvećem svjetskom turističkom sajmu ITB u Berlinu koji se održava od 7. do 9. ožujka. Nagradu je preuzeo direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, a štand Rijeke na sajmu posjetio je i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Promocija turističkog filma „Remember me“ održat će se uskoro.