Pronađeni krivci za smrt mladića koji je poginuo nakon što je naletio na čeličnu sajlu u šumi

sajla-suma-sajle-450x300

Riječko Općinsko državno odvjetništvo, kako javlja Novi list, priopćilo je kako je okončalo istragu prošlogodišnje tragične pogibije 21-godišnjeg motociklista Doriana Semiona Valentića na šumskom putu kod Lukeža, a gdje je mladić izgubio život zbog postavljene sajle.

Iz odvjetništva navode kako su zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti podigli optužnicu protiv trojice muškaraca, 57, 61 i 67-godišnjaka.

 

Optužnicom se, navodi Novi list, okrivljenicima stavlja na teret da su u šumskom predjelu na širem području Rijeke, na ulazu u njihovu česticu, postavili čeličnu sajlu između stabala, iako svjesni da navedenu šumsku stazu učestalo koriste motociklisti tijekom vožnje šumom, kao i da sajla nije lako uočljiva, olako držeći da time ne ugrožavaju sigurnost posjetitelja šume.

 

 

Uslijed opisanog postupanja trojice okrivljenika je 9. kolovoza prošle godine oko 20 sati došlo do smrtnog stradavanja oštećenika koji je, vozeći se motociklom šumskim putem, zajedno s grupom motociklista, zapeo u postavljenu sajlu zadobivši pritom osobito teške tjelesne ozljede u predjelu glave i vrata od kojih je preminuo na mjestu nesreće, navodi Novi list.