Propusnice: Županija podijeljena na tri zone -Gorski kotar,otoci i Primorje

Građani će se nesmetano moći kretati na području Primorja, od Mošćeničke Drage do Novog Vinodolskog,u Rijeci i u riječkom prstenu. To se ne odnosi na otoke i Gorski kotar za koje će građanima i dalje trebati propusnice. 

vlcsnap-2020-04-06-14h11m49s181

Od ponoći ukidaju se postojeće e -propusnice unutar Primorsko goranske županije. No to ne znači da će se građani nesmetano moći kreati cijelom županijom. Naime Nacionalni je Stožer prihvatio odluku Županijskog da se županija po pitanju kretanja građana podijeli u tri dijela. Građani će se tako nesmetano moći kretati na području Primorja, od Mošćeničke Drage do Novog Vinodolskog i u riječkom prstenu. To se ne odnosi na otoke i Gorski kotar za koje će građanima i dalje trebati propusnice, pojasnio je u javljanju Radio Rijeci načelnik Stožera PGŽ Marko Boras Mandić.  

Na taj način štite se stanovnici Gorskog kotara na čijem području do sada nije zabilježen nijedan slučaj zaraze. Na otocima do sada zabilježena su četiri slučaja. 

Većina načelnika i gradonačelnika na otocima te svi u Gorskome kotaru suglasili su se s takvom odlukom,rekao je načelnik Marko Boras Mandić.

Odluka na snagu stupa od sutra,  a ako epidemiološka situacija ostane povoljna, plan je da se za dva tjedna, od 4. svibnja, cijela Primorsko-goranska županija objedini u jednu cjelinu.

“ No i dalje molimo građane da ne napuštaju svoje općine i gradove bez valjanog razloga, apelirao je načelnik Županijskog stožera.                                      Ova odluka olakšava, primjerice, obilazak roditelja u drugoj općini, ali nikako se ne preporučuje masovno kretanje. I dalje vrijedi uputa#ostani doma”, apelirao je Boras Mandić