Proslava 200. izvedbe „Palačinka mog života“

Gradsko kazalište lutaka Rijeka proslavit će 200. izvedbu popularne predstave „Palačinka mog života“ – autorskog projekta lutkara Davida Petrovića specijalnim izdanjem predstave u četvrtak, 28. ožujka 2024. u u 18:00 sati u svojem kazalištu.

„Palačinka“ je priča o kuharu koji cijelog života mašta o tome da napravi palačinku života i pobijedi na natjecanju. U kuhinji Davida Petrovića događa se nešto posve neočekivano i još neviđeno, a baš tako bit će i u ovoj posebnoj izvedbi.

„Stigli smo do broja 200. Baš toliko je i palačinka ispečeno, možda i koja viška kad bismo se zasladili nakon predstave. Krenulo je s Kuharom i Gitarom (Srđan Badurina), pa se na 100. izvedbi priključio i Bubanj (Serđo Dlačić). Sve su to likovi koji zajdničkim snagama ispeku najbolju palačinku života.

Na slavljeničkoj 200. izvedbi „Palačinke mog života“ priključit će se i druga gitara (Elvis Devčić), Bas gitara (Krešimir Kunda) i Harmonika (Tilen Kožamelj). To će biti pravi Palačinka bend koji će i nakon izvedbe malo zasvirati“, poručio je redatelj i glumac David Petrović.

„Palačinka mog života“, u trajanju od 40 minuta, prilagođena je za predškolski i školski uzrast, a premijerno je izvedena 7. svibnja 2012.