Proslavljeni sportaši kuhaju za potrebite u humanitarnoj akciji Crvenog križa

ck

Humanitarni projekt “Danas…za vas…! se nastavlja u listopadu, nakon uspješnog prvog dana održanog u rujnu, kada su Domu Crvenog križa na Pećinama, zajedno s vrijednim zaposlenicima ugostiteljskih djelatnosti Crvenog križa Rijeka, u pripremi obroka sudjelovali Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Robert Ferlin, poznato lice s malih ekrana, radijski voditelj i pobjednik emisije “Zvijezde pjevaju” te Josip Krmpotić, jedno od “zaštitnih lica” Radio Rijeke. Podsjetimo, s ciljem dodatnog senzibiliziranja šire javnosti za osobe kojima je pomoć potrebna, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka je pokrenulo ovaj projekt koji se već prvim izdanjem u rujnu pokazao itekako potrebnim i uspješnim.

    Kako je najavio voditelj projekta Damjan Miletić prof., u listopadu će se projektu pridružiti i poznata sportska imena ovog podneblja. Tako će u srijedu 19. listopada, s početkom u 10 sati u Domu Crvenog križa na Pećinama, uz vodstvo kulinarskog stručnjaka Nenada Posavca

Mirza Džomba – rukometni reprezentativac koji je svoju itekako uspješnu karijeru započeo u RK Zamet, a u svojoj karijeri se okitio zlatnom olimpijskoim medaljom te je dobitnik i Hrvatske Državne nagrade za sport “Franjo Bučar”

Alvaro Načinović– rukometni juniorski prvak svijeta, olimpijski pobjednik iz Atlante, ali i nositelj brončane medalje na igrama u Seoulu, svjetski prvak i nositelj zlatne medalje sa Mediteranskih igara

Branko Butković – boksač koji je karijeru započeo upravo u prostoru Doma Crvenog križa, postao državnim prvakom, a karijeru je završio upravo ispred Doma Crvenog križa na Pećinama noseći olimpijsku baklju za ZOI Sarajevo ’84.

Drago Žiljak – poznati rukometni trener koji će dirigirati napadom i obranom kuhanja, ali se i sam uključiti u preoces pripreme hrane za potrebite.

Zoran Ban – nekadašnji nogometaš NK Rijeke, a zatim i velikog Juventusa. Nakon igračke karijere posvetio se profesiji nogometnog managera.

    U srijedu, 19. listopada u 10 sati tako će se nastaviti projekt koji je u svom prvom izdanju pripremio skoro tisuću obroka za one kojima itekako oni znače te se prometnuo u jedno od najhumanijih na ovom području.