Prostor Export drva na Delti postaje novo kulturno središte Rijeke

vlcsnap-2020-05-22-16h23m11s861

Ugovor je potpisan i njime je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dalo Gradu Rijeci koncesiju na period od 5 godina za područje Export drva na Delti. Razlog je taj što se zgrada nalazi na pomorskom dobru.

– Pred dvije godine je u ovoj zgradi bila ona prekrasna izložba o dinosaurima, upravo tada smo zahvaljujući razumijevanju Lučke uprave dobili ovu zgradu na korištenje. Postalo je jasno da ova zgrada ima izvrsne mogućnosti za razne namjene i zbog toga smo je planirajući projekt EPK vidjeli kao jedno od mjesta za čitav niz događanja – rekao je gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

Uređenje zgrade biti će gotovo za 15-tak dana, a po završetku ovo će postati lokacija gdje će građani Rijeke, ali i posjetitelji moći uživati u raznim izložbama, te glazbenim i scenskim nastupima. Ovaj, ali i mnogi drugi projekti na ovom području, rezultat su dobre suradnje između Lučke uprave Rijeka i Grada Rijeke, što prije 4 godine nije bio slučaj, istaknuo je ministar Oleg Butković.

Hala Export drva ima površinu od 5 400 metara kvadratnih, a i prije potpisivanja ovog ugovora, znala je poslužiti kao prostor za različite koncerte pogotovo u vrijeme maškara.