Prosvjed protiv cijepljenja i testiranja djece!

Prosvjednici su se okupili ispred Korza 16

prosvjed

Ispred Gradske vijećnice, građani i članovi udruga okupili su se u znak mirnog protesta protiv tjednog testiranje djece. 

Ovo je doista spontano okupljanje, došlo je eto po savjetu iz zagreba da se roditelji spontano okupljaju ispred određenih lokacija po gradovima kako bi smo zapravo tek počeli pokazivati negodovanje o uvođenju ovih mjera u osnovnim i srednjim školama. ” – rekao je jedan od prosvjednika. 

Odluka o testiranju djece brzim antigenskim testovima donesena je od strane stožera zbog smanjivanja broja samoizolacija i mogućnosti održavanja nastave uživo.

Protivimo se tome tim više što se pribojavamo temeljem iskustava iz drugih zemalja naših susjednih da to vodi nečemu ozbiljnijemu odnosno cjepljenju djece što je apsolutno već nepotrebno i dokazano je da je već više ustanova zdravstvenih javnih potvrdilo da to nema smisla cjepiti djecu nema smisla. ” – poručio je drugi prosvjednik.

Onaj tko nema nikakve simptome taj je zdrav. Djeca nisu podložna teškim oblicima bolesti te je dokazano da nisu neki širitelji bolseti, poručuju prosvjednici. U Zagrebu odakle je i krenula inicijativa uz okupljne prosvjednike ispred Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stali su zastupnici Domovinskog pokreta i Mosta.