Provalili u aparat za naplatu parkiranja u Opatiji

 

Opatijska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana u dobi od 36, 39 i 41 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe.

Dvojica hrvatskih državljana u dobi od 36 i 39 godina se sumnjiče da su od 7./8. rujna provalili u samoposlužni aparat za naplatu parkiranja i otuđili kutije za kovanice i komplet za novčanice i to oko 860 kovanica od 1, 2 i 5 kuna i oko 3800 kuna novčanica. Ubrzo zatim policijski službenici su obilaskom terena u blizini mjesta događaja pronašli otuđene predmete, a potom i počinitelje koji su bili skriveni u grmlju.

 

Također, utvrđeno je da su osumnjičeni 36-godišnjak i 41-godišnjakinja u ponedjeljak, 5. rujna iza ponoći provalili u samoposlužni aparat za naplatu parkinga i otuđili kutije za kovanice i ladicu za novčanice u iznosu od više od 10 000 kuna.

Materijalno je oštećena tvrtka iz Opatije.

 

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu od kojih su dvojica predani pritvorskom nadzorniku.