Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu u subotu u Kostreni

Natječe se i aktualni državni prvak Gabriel Barac

U subotu 24. rujna u Kostreni će se održati Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu koje organizira Triatlon klub Rival iz Rijeke  Za naslov državnog prvaka na prvenstvu će se boriti 150 ponajboljih hrvatskih triatlonaca, među kojima i aktualni državni prvak Gabriel Barac, zatim prošlogodišnja juniorska državna prvakinja Aurora Valinčić kao i aktualna juniorska viceprvakinja Lana Vale.

 

U 10 sati s plaže ispod bara Me Gusta starta prva dječja utrka s predviđenim trajanjem do 11 sati. U 12 sati s plaže Stara voda startat će utrka za žene s predviđenim trajanjem do 13 sati, a u 14 sati s istog mjesta planiran je start utrke za muškarce. Objava rezultata predviđena je u 15:15 sati. 

Natjecatelji će najprije preplivati 375 metara ispred plaže Stara voda, potom odvoziti 10 kilometara biciklističke utrke Šetalištem kostrenskih pomoraca i pretrčati 2,5 kilometra kostrenskim obalnim putom s ciljam na parkiralištu Nova voda.  

Lučka kapetanija Rijeka osiguravat će plivački dio natjecanja, a redari i volonteri brinut će se za sigurnost natjecatelja i gledatelja na svim ostalim lokacijama. Gledatelji se mole za pridržavanje uputa o privremenoj regulaciji prometa tijekom natjecanja kao i ograničenom kretanju na obalnom putu i plažama.