Prvi dan škole u OŠ Fran Franković

Počela je nova školska godina. U školske klupe u Primorsko-goranskoj županiji vratilo se 28.505 učenika, čak 204 manje nego lani. Nakon neprospavane noći, prvi dan škole s nestrpljenjem je dočekala Zoe koja poručuje kako se u školi uči i zabavlja.

Jednako uzbuđeni i roditelji. Svog prvašića jutros je u školu ispratila mama Ivana.

-”Lagano uzbuđenje, ponos, sreća, sve lijepo uglavnom. Malo straha, ali sve pozitivno. Jedva je čekao. Cijelo jutro je koliko je pitao koliko još, koliko još tako da, sada ćemo vidjeti, samo da ostane tako, kaže Ivana Perić Vukman.

Novoj generaciji raduju su i učiteljice.

-” Mi im se jako veselimo jer su oni puni energije, puni su ideja i na kraju krajeva jako smo sretne. Danas smo, isto tako kao i oni i njihovi roditelji, isto tako smo uzbuđene, poručuje učiteljica Anita Južnić.

Grad Rijeka i ove godine svim riječkim prvašićima daruje prigodni poklon koji uključuje ručnik, olovku te informativku koje prati i pismo gradonačelnika. Sve to dočekalo ih je na njihovim klupama, a gradonačelnik Marko Filipović darove je osobno uručio prvašićima OŠ-e Fran Franković.

-”To je jedan od velikih dana u vašem životu i uvijek ćete ga se sjećati i sa dozom sjete kada postanete naravno veliki. Vrijeme naravno jako brzo leti. Uživajte u osnovnoškolskim danima koji će jako brzo proći i ponesite samo najljepše uspomene, ne samo sa današnjeg dana, nego i cijelog osnovnoškolskog obrazovanja.

U OŠ Fran Franković ove godine je krenulo 64-ero prvašića.

-” Mi ćemo skupa s njima i sa vama, nadam se, u idućih 8 godina od njih ovako malih koji su sada pljeskali i vikali napraviti jedne divne mlade ljude koji će biti i primjer kraju i primjer cijelom ovom gradu, poručio je ravnatelj Vedran Kosovac

Kako bi im početak školske godine bio još ljepši, ove godine GKR svim prvašićima poklanja jednogodišnju članarinu za Dječji odjel Stribor.