Prvo izdanje Kostrena kids’ outdoor „KaKaO” nadmašilo očekivanja

Bogat program privukao je u Kostrenu brojne mališane i roditelje

IMGL8334

Nakon „zagrijavanja” u sportskoj radionici i Rolly parku, brojni zabavni sadržaji i zanimljive radionice pokazali su se kao pun pogodak u dobro osmišljenom formatu prvog kostrenskog outdoor festivala za djecu KaKaO koji je ispunio sva očekivanja.

Rolly park Kostrena

Program je otvorio mini cirkuski show Triko cirkus teatar iz Zagreba nakon čega su se redale aktivnosti; od sportskih poligona do izrade poi poi trakica i žongliranja, oslikavanja medalja od drva pa sve do čitanja slikovnice „Izgubljeni Flegi” i kviza znanja u JGL Eko kutku.

Zanimanje je pobudila i speleološka radionica te STEAM radionica Thinker labsa iz Rijeke. „Mali znanstvenici” učili su o strujnom krugu i vagi te izrađivali i „lansirali” rakete. Nakon radionica kući su ponijeli svoje rukotvorine kao i lijepe uspomene. Gužve nije nedostajalo ni kod gumenog dvorca kao ni na rolanju. 

Za dobru atmosferu bili su zaduženi Dražen Turina – Šajeta i DJ Voljen Korić, a prilično visoke temperature lakše su se podnosile uz osvježenje koje su posjetiteljima ponudili kostrenski ugostitelji.

Cjelokupni program bio je u potpunosti besplatan za sudionike. Najveća pohvala organizatorima bili su osmjesi na dječjim licima uz pitanje: „Kada će se ovo opet održati?”

Cirkuski show

Kostrena kids’ outdoor „KaKaO” pod pokroviteljstvom Općine Kostrena organizirala je Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner i uz potporu sponzora INA, JGL i brojnih drugih tvrtki koje su prepoznale važnost i kvalitetu ovog programa.