PUCNJAVA U KAFIĆU

Slavlje u kafiću Eco na Krimeji jučer je čini se uzelo previše maha

Slavlje u kafiću Eco na Krimeji jučer je čini se uzelo previše maha

Sinoć oko 19 sati u ugostiteljskom objektu Eco u Kvaternikovoj ulici plinskim je pištoljem pucao 33-godišnji Riječanin kojem je izmjereno 1,58 promila alkohola u krvi, no srećom nitko nije ozljeđen. Policija je po dolasku u objekt zatekla više osoba.
– 33-godišnjak iz Rijeke počeo je trgati odjeću sa sebe negodujući na dolazak policije da bi se zatim počeo udaljavati iz ugostiteljskog objekta oglušujući se na zapovijed policijskog službenika da prestane s narušavanjem javnog reda i mira – kazala je glasnogovornica PU primorsko-goranske, Mirjana Kulaš.
Doveden je u prostorije policijske postaje zbog prekršajne obrade tijekom koje je utvrđeno da je ispalio više hitaca iz plinskog pištolja što je i uznemirilo građane koji su pozvali policiju.
– U ugostiteljskom objektu bilo je slavlje zbog rođenja djeteta jednoga od gostiju koji je također u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir razbijajući boce i čaše – dodaje Kulaš.
Obojici slijedi optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja, kao i vlasniku lokala i konobarici. 33-godišnjaku se još dodaje i optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene zakona o oružju.
Na konferenciji za novinare spomenuto je kako je prošlotjedni rekorder u koncentraciji alkohola u krvi 57-godišnji Bribirac. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 3,10 promila. Crikvenički policajci zatekli su ga u subotu u Bribiru dok je upravljao osobnim vozilom marke Toyota.