Puno pozitivne atmosfere na Klinici za dječju kirurgiju na Kantridi, zidovi postaju veseliji

vlcsnap-2020-01-03-10h34m19s597

Puno dobre energije osjeti se na klinici za dječju kirurgiju. Na inicijativu glavne sestre operacijskog odjela Halime Podrug u djelo se provodi ideja kojom će se oslikati zidovi i bolnički prostor djeci učiniti ljepšim i veselijim. Za bolji svijet tako je potrebna samo istoimena udruga volontera i vizija glavne medicinske sestre. Vidjela je oslikane prostorije Klaićeve bolnice pa zaključila ako – može Zagreb zašto ne bi mogla i riječka dječja kirurgija.

Kad su oni objavili njihov CT –  ja imam onu parolu krepat ma ne molat i odlučila sam da Rijeka može imati to. Krenula sam negdje po facebooku zvati prijatelje i mnogi su se javili, od umjetnika, mojih baških štorija. Objasnila je glavna sestra kako je sve počelo. Tu ideju je odmah prihvatila je Udruga Za bolji svijet čijih 20-ak volontera iz Italije I Rumunjske trenutno oslikava odjel operacijskih dvorana i nije ih trebalo puno nagovarati. Ideja im se na prvu činila odličnom istaknula je Irena Žabičkova iz Udruge Za bolji svijet. Plan je ambiciozan – oslikati cijelu zgradu dječje kirurgije. I to korak po korak uz pomoć ljudi velika srca. 

Djeca će se u novom ambijentu puno bolje osjećati prije samih operativnih zahvata koji su veliki stres kako za dijete tako i za roditelje, smatra kirurg Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka Danijel Laginja. Nakon ukrašavanja sve bio trebalo biti barem malo lakše i to za sve i to prije i nakon operacije. 

 U akciji Veseli zidovi svaki pinel puno znači, a svaka pomoć je – dobrodošla.