Radovi idu po planu

Građevinski radovi na 80 stanova raspoređenih na 5 katova i 4 zgrade uskoro su gotovi

Građevinski radovi na 80 stanova raspoređenih na 5 katova i 4 zgrade uskoro su gotovi

Ekonomska kriza nije, barem u Rijeci utjecala na poticajnu stanogradnju. Na Rujevici je kamen temeljac postavljen prije 8 mjeseci, a radovi idu brže nego je planirano. U to se danas prilikom obilaska uvjerio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima.
Građevinski radovi na 80 stanova raspoređenih na 5 katova i 4 zgrade uskoro su gotovi. Riječ je o drugoj fazi izgradnje posovih stanova na Rujevici.
– Radovi napreduju jako dobro, nadam se da će nam vrijeme dozvoliti da napravimo prije roka kako bi se stanari prije uselili – rekao je direktor Novotehne, Miloš Milić.
Broj stanovnika na Rujevici tako bi se mogao povećati i prije svibnja slijedeće godine kada je ugovoren rok za useljenje. Stanovi naravno već imaju kupce, a cijena će bit nešto veća od 1 000 eura.
Gradnja po programu poticajne stanogradnje u Rijeci, kako je najavljeno, neće stati na Rujevici. Početkom slijedeće godine radovi počinju na Drenovi gdje će također biti izgrađeno 80 stanova. Nakon toga gradnja najpristupačnijih stanova na tržištu trebala bi početi na Škurinjskom Plasu i Martinkovcu.
– Dakle kojom dinamikom će ići ovisi o rješavanju vlasništva nad terenom, a vjerujem da ćemo osigurati sredstva da nastavimo s programom stanogradnje – zaključio je riječki gradonačelnik, Vojko Obersnel.