Rapsodija u bijelom

Šest golova za najuvjerljiviju pobjedu Rijeke

Šest golova za najuvjerljiviju pobjedu Rijeke

Najvećom ovosezonskom pobjedom bijelih nad Slaven Belupom, Rijeka je prvi put ove sezone zasjela na treće mjesto koje sigurno vodi u Europu. Jučerašnjom golijadom na Kantridi Rijeka je ostvarila devetu uzastopnu domaću pobjedu. Šest golova u mreži Slaven Belupa bili su dovoljni razlozi čelništvu Rijeke da svojim nogometašima dodijeli dva dana odmora.
– Sada su stvari puno jasnije, ovom smo pobjedom, iako još nije gotovo, vrlo blizu Kupu Uefa što je prije ove sezone i nakon svih onih turbulencija bila fatamorgana, a sada je to stvarnost – rekao je pomoćni trener HNK Rijeka, Marijo Tot.
No, više od rezultata veseli dobra i angažirana igra bijelih, koja već nekoliko kola krasi riječkog prvoligaša.
– Igrači su shvatili da zajedništvo i jedan pravi pristup može donijeti rezulate, uz to igrači imaju i jedan veliki ljudski karakter i kvalitetu i to je ono što će im donijeti rezultat u budućnosti – nastavlja Tot.
Da li je dobra igra Rijeke tek slučajnost ili prerasta u pravilo, doznat ćemo već ove nedjelje u derbiju s vodećim Dinamom na Maksimiru. Tjedan dana kasnije, na Kantridu dolazi Hajduk pa će tako bijeli u sljedeća dva tjedna skrojiti vrh prvenstvene ljestvice.