Razmišljate o promjeni zanimanja?:Na Narodnom učilištu upisi u dva nova zanimanja – bolničar i dentalni asistent

U tijeku su upisi za upis polaznika u obrazovanje odraslih na Narodnom učilištu Rjeka. U ponudi 16 zanimanja od kojih dva nova – bolničara i dentalnog asistenta

bolnicar lutka

Nezadovoljstvo vlastitim poslom ili odabirom zanimanja danas se može lako prevladati. Upisom u jedan od programa za obrazovanje odraslih pri Narodnom učilištu u Rijeci lako je napraviti prekvalifikaciju te postati kuhar, bolničar ili primjerice farmaceutski tehničar.

-” To su odrasle osobe koje su odlučile i dobro razmislile što žele raditi, izabrale su svoje drugo zanimanje i one su jako motivirane i u bržem roku završavaju obrazovanje nego možda djeca,  a  prepoznati su na tržištu kod poslodavaca kao vrijedni i dobri radnici , ističe ravnateljica Narodnog učilišta Rijeka Heni Strčić.

Osim prekvalifikacije učilište nudi i dokvalifikaciju, za kojom uglavnom posežu oni koji žele upisati fakultet, budući da je za to potreban 4. stupanj obrazovanja. Narodno učilište u Rijeci u svom programu nudi 16 zanimanja od koji su dva ove godine nova, to su dentalni asistent i bolničar, zanimanje itekako potrebno na tržištu rada.

 

-” Bolničar nam je evo novi program u ponudi i vrlo interesantan osobama koje već imaju neku srednju stručnu spremu, ali žele promijeniti zanimanje i educirati se za rad kao zdravstveni djelatnik a također je zanimljiv i osobama koje su već završile neki program osposobljavanja tipa njegovatelj,rekla nam je stručna voditeljica obrazovanja odraslih Narodnog učilišta Rijeka Irma Borić Jereb.

Za razliku od njegovatelja, bolničari mogu raditi i u bolnicama jer su kvalificirani za pomoć bolničkom osoblju. Nastava i vježbovni dio se odvija u Narodnom učilištu, a ostvarena je i suradnja s KBC-om Rijeka.

 

Također velik interes vlada i za zanimanjem farmaceutskog i fizioterapeutskog tehničara te kozmetičara,  a od ugostiteljskih zanimanja polaznicima su najatraktivniji kuhari te hotelijersko-turistički tehničari.

Nastava započinje početkom listopada a trenutno su u tijeku upisi. Iz učilišta pozivaju sve zainteresirane da posjete mrežne stranice ustanove gdje mogu pronaći sve informacije o programima te uvjetima upisa.