Regulacija prometa u novogodišnjoj noći

U subotu, 31. prosinca 2022. godine, od 21.00 sat, pa do nedjelje, 1. siječnja 2023. godine, do 03.00 sata, povodom organiziranog dočeka Nove godine na Korzu i zbog sigurnosti građana, u užem gradskom središtu bit će na snazi privremena regulacija prometa.

Motorna vozila neće smjeti prometovati u smjeru zapada od Jelačićevog trga, Scarpinom ulicom, Adamićevom ulicom, Jadranskim trgom, Trpimirovom ulicom, Trgom Žabica i dijelom Krešimirove ulice do križanja s Manzonijevom ulicom.
U smjeru istoka, za promet će biti zatvorena dionica koja prolazi dijelom Krešimirove ulice i to od raskrižja s Manzonijevom ulicom, prema centru, ulicom Riva i Ulicom Ivana Zajca (do križanja s Veslarskom).
Promet će se odvijati sjevernim koridorom.

 Za trajanja privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi. 

U subotu, 31. prosinca 2022., od 20.00 sati uklonit će se sva vozila parkirana duž ulica Riva, Ivana Zajca i Adamićeva. Vozila će bez naknade uklonjena specijalnim vozilom pauk, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Lokacija premještanja vozila je HŽ Žabica, lokalitet ispod volte.
Mole se građani koji parkiraju automobile duž navedenih ulica da premjeste svoja vozila u subotu do 20.00 sati.

TAXI vozila, će za vrijeme privremene regulacije prometa u smjeru zapada moći voziti samo do Jelačićevog trga gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku ili svojem stajalištu na Jelačićevom trgu.
U smjeru istoka, TAXI vozilima će se osigurati stajalište u Ulici Ivana Pavla II., a daljnje prometovanje preko Ulice Slaviše Vajnera Čiče na sjeverni koridor ili preko Ciottine ulice u Ulicu Erazma Barčića i dalje na sjeverni koridor.

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji inače prometuju jednosmjernom Adamićevom ulicom (smjer istok – zapad) propuštat će se do raskrižja Scarpine i Veslarske ulice te dalje Veslarskom ulicom i Ulicom Ivana Zajca u smjeru istoka, odnosno do Titovog trga gdje će se preusmjeravati sjevernim prometnim koridorom (ulicama: Školjić, Ivana Grohovca, Žrtava fašizma, Pomerio, F. la Guardia).
Autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji inače prometuju Krešimirovom ulicom do Žabice te dalje Ulicom Riva (smjer zapad – istok), preusmjerit će se preko Ulice A. Manzonia na sjeverni koridor.

Autobusima u međugradskom autobusnom prometu omogućit će se prometovanje do Trga Žabica čime će se osigurati funkcioniranje autobusnog kolodvora na Žabici.