Rekorder tjedna zaustavljen sa 2,8 promila u Čavlima

Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodile su se 64 prometne nesreće, od kojih je devet težih, a 55 je lakših nesreća. U ovim nesrećama je jedna osoba poginula, devet je osoba teže te isto toliko ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.108.800 kuna.

Uz pet stranih državljanina, u prometnim nesrećama sudjelovalo je četiri pješaka te 11 alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 189 vozača, od kojih je kod njih deset koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedna osoba je odbila alkotestiranje.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih šest bilo je u dobi iznad 35. godine života, sedam između 25. i 35. godina života i dvoje u kategoriji između 18. do 25. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,78 g/kg izmjerena je 28. rujna oko 18,35 sati u Čavlima gdje je policija zaustavila 38-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 38-godišnjak će biti prekršajno sankcioniran.