Rekorder zaustavljen u Novom Vinodolskom sa 2,56 promila

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 49 prometnih nesreća, od kojih su tri bile teže, a 46 ih je bilo lakših.

policija

 

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala. Riječ je o 47-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji je nažalost smrtno stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila 15. svibnja oko 19.30 sati na području Vrbnika na otoku Krku. Teže su ozlijeđene dvije, a lakše je ozlijeđeno sedam osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 368.950 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak i dva alkoholizirana vozača.

 

U spomenutom razdoblju alkotestirano je 255 vozača, od kojih je kod njih 25 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. U dobnim kategorijama između 25. i 35. godina života i iznad 35. godine života, bilo je po deset vozača, dok je pet vozača bilo u dobi između 18. i 25. godina.

 

Najveća koncentracija alkohola od 2,56 g/kg izmjerena je 40-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila 11. svibnja oko 20.15 sati u Novom Vinodolskom.

 

Kako ne bi nastavio ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega je podnijet optužni prijedlog mjerodavnom sudu.