Revijalni koncert MIK-a za pamćenje

ANI MARŠAN

 

Nakon izvrsne festivalske i jedine natjecateljske večeri MIK-a 2020., Rijeka je ugostila i Revijalni koncert MIK-a, posebne glazbene poslastice za sve ljubitelje mikovskih uspješnica. Ispunjeno gledalište na Trgu Riječke rezolucije pratilo je i burnim pljeskom pozdravilo sve izvođače, koji su podsjetili na neke davne i neke novije uspješnice. Publici su se predstavili i sinoćnji laureati pa je publika imala prilike uživo čuti i sinoćnje pobjednike prema glasovima ocjenjivačkog suda i publike, te drugonagrađenu skladbu prema glasovima publike. Nenadmašni voditeljski dvojac Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca su se, kao dio povijesti MIK-a, savršeno uklopili u cijelu večer jer su s publikom podijelili i još javno ne obznanjene anegdote s nekih starih festivalskih karavana. Nije nedostajalo i tradicionalnog “pripetavanja” između omiljenog voditeljskog dvojca, a sve uz smijeh i zadovoljstvo publike.

 

Odlično raspoložena publika zapjevala je s izvođačima, pa se tako jednoglasno pjevala skoro svaka skladba, a evo u kojim je nastupima MIK “počastio” najdražu publiku:

 

VA MOJEN KRAJU VEĆ JESEN DIŠI Antonio Krištofić

 

MARJUČA VIM I ATLANTIS

 

PRIMORSKA ARIJA Joso Butorac

 

GREMO ROŽE BRATI Vesna Nežić Ružić i Sergio Pavat

 

BELI, CRES I LUBENICE Duško Jeličić

 

TU JE JUBAV MOJA Nino Načinović i ž. klapa Hreljin

 

NA PARAPETU klapa Tić

 

LIPA PISMO MOJA Tamara Brusić i klapa Tić

 

LIPČA SU NJENA OKA DVA Gianluca Draguzet

 

TEČE, TEČE REČINA Martina Majerle

 

IMMENSAMENTE Francesco Squarcia

 

DVI ROŽICE ž. klapa Hreljin

 

SAMO BOG TE MOGA UČINITI Alen Vitasović

 

NEDILJA Jozefina Jurišić

 

A GROJZE ZORI Đani Maršan

 

VA DIHE MORA ž. klapa Luka

 

VEČERI BOJE NARANČE Đani Maršan i Bernarda Grbeša

 

TU OSTANI Daniel Moscarda

 

INKANTAN Joso Butorac

 

FALA TI ČA SI BLIZU Tedi Grubica

 

DEL TEBE Mario Lipovšek

 

Izuzetno je, kao i uvijek na MIK-u bilo vidjeti spoj svih generacija, kako na pozornici tako i u publici, pa slobodno možemo reći da je ovo bila jedna “prava mikovska večer”, puna dobrog raspoloženja i nasmijanih lica.

 

Revijalnim koncertom spustio se i zastor na ovogodišnje izdanje Melodija Istre i Kvarnera, festivala koji je unatoč svim nedaćama ovih vremena održan, na zadovoljstvo svih onih kojima je tradicija i naše ČA u srcu.