Ribarnica i dalje zatvorena

Učinit ćemo sve da stvorimo uvjete da u što kraćem roku, ribarnica ipak proradi – rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

vlcsnap-2020-03-31-18h04m31s767

Riječka ribarnica i dalje ne radi, nakon što je u subotu ubrzo nakon otvaranja ponovno zatvorena.

“ Žao mi je da ribari nemaju posla i da ne možemo kupiti ribu. To mi je jako žao, ali ako je zdravlje u pitanju, ne znam. Svakako vjerujem stožerima i mislim da jako dobro rade svoj posao. “ – rekla nam je jedna Riječanka.

“To je u redu. U kontaktu smo s nečim što nam je potpuno nepoznato i mislim da samo odgovornim ponašanjem možemo pomoći jedni drugima i izvući se s najmanje žrtava iz svega ovoga.”- rekla je žena koju smo također danas zatekli na riječkoj placi.

Riječka ribarnica uskoro će se otvoriti, poručio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

“Pripremamo neke aktivnosti kojima bi stvorili uvjete koje barem za sada traži stožer. To je da bude određena vrsta zaštite između prodavača i kupaca, naravno to će potrajati koji dan, dok to ne uspijemo napraviti, ali učinit ćemo sve da stvorimo uvjete da u što je kraćem roku, ribarnica ipak proradi.” – rekao je Obersnel.

Na ulaze u paviljone koji rade, obavezna je dezinfekcija ruku. Radi li se sve po uputama, kontrolirali su djelatnici tvrke Rijeka plus. Gužve nije bilo, kupce se moglo nabrojati na prste. Prodavači nisu baš zadovoljni.

“Nema gužve, zelena tržnica ne radi, ribarnica ne radi, autobusi ne voze, ako bude ovako, zatvoriti ćemo, rekao je prodavač Ante.