RIJEČANKE ODUSTALE OD EUROPE

Ženski odbojkaški klub Rijeka zbog novca odustao od nastupa u Ligi prvakinja

Ženski odbojkaški klub Rijeka zbog novca odustao od nastupa u Ligi prvakinja

 
 
 
 
Danas smo napokon dobili odgovor-Ženski odbojkaški klub rijeka slijedeće sezone neće igrati ligu prvakinja. Uprava kluba tako je odlučila, a između njih i elitnog europskog natjecanja stao je novac. Parket Dvorane Mladosti na Trsatu specijaliziran je za utakmice hrvatskih prvenstava, Europski klubovi rijetko svraćaju na Trsat, a slijedeće je sezone ta dvorana, nakon tri godine, izbrisana i iz kalendara Europske lige prvakinja. Prvakinje Hrvatske tu ligu jednostavno ne mogu igrati. -Na moju veliku žalost, opredijelili smo se zbog puno razloga, smanjenja troškova, financijskih razloga, ali i donosi u savezu su vrlo, vrlo loši, smatramo da u ovom trenutku to nismo u mogučnosti odraditi kvalitetno, kaže sportski direktor Vladimir Čohar.
Proračun kluba prošle je sezone iznosio oko milijun i pol kuna, ni ove godine neće biti mnogo veći, a na nastup u ligi prvakinja potrošilo bi se otprilike pola proračuna. -Mi u ovom trenutku nemamo ni ekipu koja se ravnopravno može nositi, bilo bi bezobrazno s jednom ekipom koja nije konkurentna igrati ligu prvaka, kaže Čohar.
Bez obzira na sport svi klubovi imaju jednu stvar zajedničku, kada novaca nema odmah se spominju mladi igrači i igračice, ni Rijeka nije iznimka. -Idemo na jedno pomlađivanje ekipe, igrat ćemo kup CEV-a , to nije loše natjecanje, pružit ćemo priliku mladim odbojkašicama, da vidimo jesu li za Rijeku odnosno vrhunske rezultate,najavljuje Čohar. Hrvatska i dalje ima pravo na jedno mjesto u ligi prvakinja, a to bi mjesto mogla upotpuniti druga najbolja ekipa-Split. Hoće li se liga prvakinja igrati slijedeće sezone u Spaladium Areni klub iz Splita mora odlučiti do subote.